Förskrivning av mindre insulin kan sänka diabetesrisken även efter fem år

Det är ingen hemlighet att leva med typ 1-diabetes är ett långsiktigt problem; Och läkare har länge varnat för dess effekter. Men en ny studie tyder på att spara insulin är mindre farligt än att förlita sig på insulininjektioner.

Tidigare studier har visat att begränsning av att äta för att sänka blodsockernivån kan sänka diabetesrisken. Men det fanns ingen omfattande granskning för att vägleda beslut om att återupprätta överviktiga patienters insulinberoende, så forskarna bestämde sig för att titta på läkemedlets effektivitet hos överviktiga och feta individer.

De ville kartlägga effektiviteten av insulinersättningsterapi i samband med fetma för personer som är överviktiga. Insulinersättningsterapi innebär användning av insulininnehållande bolusar eller sprutor för att ersätta insulin som går förlorat på grund av fetma, men eftersom diabetescellen har blivit resistent mot läkemedlen upplever de flesta patienter inte tillverkade blodsockernivåer eller diabetisk ketoacidos (DKA).

För att göra studien analyserade forskarna data från ett nationellt medicinskt register över mer än 20 000 vuxna, 22 år och äldre med typ 1-diabetes 2015. Patienterna vägde kroppsmasseindex (BMI; lägre än 90 kg/m2) och fyllde i frågeformulär som inkluderade förbättringar i glukostolerans, insulinkänslighet och insulinberoende hormon-glukosnivå-glukosnivåer.

Efter fem år var cirka 45 procent av patienterna på insulinersättningsterapi minst 5 medium (BMI, 139 ± 10 kg / m2) eller hög (BMI, 147 ± 12 kg / m2) BMI, stabil (BMI, 144 ± 17 kg / m2) eller ökad (BMI, 161 ± 20 kg / m2) insulinersättningsterapi, fann analysen.

Komplikationsfrekvensen var 31 procent.

“Denna studie bör hjälpa kliniker i viktkontroll”, säger Dr. David Stape, professor i pediatrik och humangenetik vid UVA Health och chef för Pediatric Diabetes Center vid Baptist Hospitals i Charlottesville. “Om vi bestämmer att patienter med fetma ökar motståndet mot insulinanvändning av insulin, kan vi minska komplikationsfrekvensen och stoppa dessa patienter att gå upp i vikt, en mätning i taget.”

Konfrontera verkligheten av fetma sidelining och människor som måste förlita sig på insulininjektioner, fann forskarna, viktminskning minskade avsevärt, även om andelen som ökade insulinanvändningen var i samma takt som tidigare.

Majoriteten av de 12 189 patienterna i studien som var insulin-plus-glukosövervakande patienter uppnådde tolerabel eller funktionell glukostolerans, men de flesta uppnådde inte hälsosam insulinkänslighet vid femårsmarkeringen, fann studien.

Höga nivåer av nedsatt njurfunktion förbättrades blygsamt och andelen patienter i gruppen som fick särskilda insulininjektioner mer än fördubblades under de första fem åren av studieperioden jämfört med i genomsnitt 5 procent i slutet.

Skillnaderna var statistiskt signifikanta för dem som fick insulin-plus-glukos-övervakning och de som inte gjorde det.

Takeaway är att hos överviktiga patienter erbjuder insulinersättningsterapi betydande fördelar och kan också sänka komplikationsfrekvensen.

“Genom att låta patienter ta insulin-plus-glukos-övervakning tillåter vi patienter att uppnå insulinmedierad glukostolerans och en normal funktion av kroppen i ett hanterbart och kostnadseffektivt paket”, säger Dr. Adwoa Ogunwole, seniorförfattare och en pediatrisk endokrinolog vid UVA Health.