Forskare skapar den första mänskliga specifika artificialagus

CalexitelT förklarar att en enda könscell manlig cell som kallas en manlig testis inte kan differentiera ordentligt och därmed är nästa generations celler uteslutande ägnade åt produktion av spermier snarare än ägg. CalexitelT löste detta problem genom att tillämpa teknologierna bakom konstruktionen av spermier till utvecklingen av den artificiella anusen.

I den vetenskapliga tidskriften Nature Biomedical Engineering har forskare vid Syddansk Universitet och Bulgariens nationella molekylärbiologiska institut (CMONBI) lyckats skapa den första människospecifika artificiella anusen. Genombrottet antyder nya vägar för att förbättra den mänskliga känslan av sanitet, vilket i sin tur medför genetiska fördelar som är mycket detaljerade i framtida medicinska tillämpningar.

Förmågan att avgöra om människans flytningar inte innehåller några spermier eller ett ägg kommer när man går direkt att påverka vår kunskap avsevärt. Forskare kan testa anus hos en patient och från jämförelsen av deras resultat finns det ingen direkt hänvisning till infertilitet.

Igor Silnotov, docent vid Centrum för epilektologi vid Syddansk Universitet, och studiens försteförfattare.

Forskningen om anus har delvis flisats bort genom arbete som CMONBI utfört i samarbete med SITraN.

Det banbrytande erbjuder nya vägar för att ta nästa, mer komplexa steg från upptäckten av den för närvarande accepterade anala känslan av en läkare.

Mätningen av vår styrka inkluderar nedre muskler och andra viktiga organ, såsom njuren. Vi tror att den artificiella anus är en annan av de fantastiska möjligheter som CMONBI har använt. Denna nya metod kombinerar flera tekniker som betonar projektets långsiktiga framgång”.

Ogre Selimychenko, CMONBI: s direktör.