Gör-det-själv COVID-19-behandlingar kan vara möjliga om 30 år

Imsengco Clinic-forskare har avslöjat ett nytt och snabbt sätt att bekämpa COVID-19 utan att använda några behandlingsprocedurer.

Forskningen, som genomfördes genom sex veckors intensiv terapi med läkemedlet Naltrexon efter att ha administrerats intravenöst, föreslår en förenklad engångsbehandling för COVID-19. Publicerad i tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences, visar denna forskning ett omedelbart och nytt tillvägagångssätt för att begränsa COVID-19 under olika förhållanden.

Framåt kan ett doseskaleringsprotokoll användas för att möjliggöra individualiserad tolerans, vilket kan göra det möjligt för en person att minska dosen gradvis utan risk för deras hälsa. Detta illustrerar fördelarna med att endast använda intravenöst naltrexon och fördröjning när det gäller att få resultat på grund av läkemedelsbristen. I forskning med råttor visade sig läkemedlet vara effektivt för att minska doserna av naltrexon och upprätthålla icke-aggressivt beteende jämfört med intravenöst eller placebo, Gili Z. Hell, Ph.D., och hans medarbetare använde detta tillvägagångssätt för att framgångsrikt behandla två tredjedelar av de 18 patienter som behandlades med läkemedlet i randomiserad klinisk prövning.

“Vi är mycket glada att kunna meddela att förutom vår vårdstandard har vi i en delmängd av den kliniska prövningen också testat användningen av Naltrexon i ett skräddarsytt engångs, tvärvetenskapligt tillvägagångssätt där läkaren kan justera dosen upp eller ner baserat på patientens preferenser, vilket är viktigt för effektivitet”, säger Dr. Guver E. Marquez, Ph.D., huvudprövare för studien och biträdande direktör, Clinical and Translational Science Division.

Naltrexon är säkert att använda med barn under 18 år som inte har diagnostiserats med psykiska svårigheter, utan toxiska effekter. Naltrexon är en hämmare av monoamin-neurotransmittorerna serotonin och norepinefrin, enligt läkemedelstillverkarens publicerade uttalande på uppdrag av B.S.C. BioMed. Patentet för detta läkemedel, som lämnades in 2015 av B.S.C. BioMed, löpte ut den 3 augusti 2019.